Junts per Mataró no donarà suport a la pujada d’impostos pel 2021

Consideren que s’han de donar els serveis municipals i racionalitzar la despesa

La formació de Junts per Mataró rebutja la pujada d’impostos proposada pel govern municipal. En un comunicat fet arribar als mitjans el partit diu “no” a augmentar la pressió fiscal sobre la ciutadania. De fet, apel·la a la credibilitat del Pla de Racionalització i assegura que si realment el govern hi aposta, s’ha de plantejar la necessitat de donar íntegrament els serveis municipals, aprofundir en el control de costos i racionalitzar la despesa. Una despesa que Junts per Mataró considera que passa per parlar del futur d’empreses com el grup PUMSA o l’EPE Mataró Audiovisual i “deslliurar-nos”, diu la formació, de la idea que els ajuntaments ho han d’assumir “tot”.  És per això que el líder del partit a l’Ajuntament, Alfons Canela, assegura que és moment que Mataró entengui “la capacitat de retorn” que genera la ciutat a través de l’emprenedoria, el comerç o l’empresa.

Junts per Mataró es mostra contundent amb el govern i assegura que tenen “molts fronts oberts” i han comès “errors” que se sumen, diuen, a la “manca de lideratge de l’alcalde”, la “incapacitat d’arribar a acords concrets amb l’oposició”, la “deixadesa absoluta en neteja i manteniment”, o la “manca de suport i d’empatia amb els sectors econòmics”. A més, els retreu que es van reduir els salaris dels càrrecs electes però que van mantenir les 15 regidories i els càrrecs de confiança. Amb tot, la formació assegura que en tots els debats que es generin sobre la situació financera de la ciutat hi tindran un paper actiu per aconseguir “l’eficiència en els serveis públics”. Així, allarga la mà al govern per treballar, diuen, en un pacte sobre la fiscalitat dels mataronins. Tanmateix però critiquen que no els hagin traslladat l’evolució fiscal del mandat ni les mesures executives vinculades als objectius del govern.

El que tampoc troba coherent la formació liderada per Canela és que per exemple s’hagin retallat el 2020 240 mil euros de l’àrea de cultura i s’hagi apujat fins a un 30% la despesa pública per a òrgans de govern.

La votació inicial de les ordenances fiscals serà aquest dijous, 22 d’octubre.

Informa: M.Gómez