Junts per Mataró demana un ple monogràfic per parlar de seguretat

La formació insisteix a augmentar la presència policial al carrer i defensen la figura del policia de barri i de proximitat

Després que el Sindicat de Policies Locals i Cos de Mossos d’Esquadra (SPL-CME) haguessin emès un comunicat reclamant més efectius per atendre als ciutadans, Junts per Mataró reclama un ple monogràfic per conèixer tots els detalls del Pla de Seguretat Local aprovat el 2016. Un acord que en el seu moment, segons la formació política, comprometia al govern a informar anualment del desenvolupament d’aquest pla i que, segons ells, no s’ha convocat. La formació liderada per Alfons Canela assegura que “amb la seguretat no s’hi juga” i per això recorden que “la sensació d’inseguretat a Mataró no és nova”, tal com ha explicat Canela aquest dijous al programa El Mirador. Ell mateix ha insistit amb què la ràtio de policies per habitant és per sobre de la mitjana si s’analitzen les 4 ciutats de més de 100.000 habitants a Catalunya i que, per tant, necessiten tots els detalls per analitzar les reivindicacions.

La formació insisteix a augmentar la presència policial al carrer i defensen la figura del policia de barri i de proximitat per transmetre tranquil·litat i seguretat als ciutadans mataronins. De fet, asseguren que “a peu de carrer, la percepció del ciutadà és de molt poca presència del cos de la Policia Local” i recorden que els principals eixos comercials del centre de la ciutat “han tornat a patir fa poques setmanes diversos robatoris amb força i violència”. Alfons Canela ha assegurat que des de la formació ja han parlat amb la regidora de seguretat, Ana Villareal, i resten pendents de posar-se en contacte amb el sindicat policial.  

Informa: M.Gómez