Jovent Republicà demana al govern evitar la promoció del joc en línia

L’Ajuntament es va comprometre el febrer de 2019 a modificar la normativa de planificació urbanística per evitar cases d’apostes prop dels centres educatius

Quines són les mesures preses per l’Ajuntament per evitar l’addicció al joc en línia? Aquesta és la qüestió que Esquerra Republicana traslladarà al Ple d’aquest mes de desembre. Ho farà donant veu a Jovent Republicà, la secció jove del partit independentista que ha iniciat una campanya en contra de la promoció del joc i les apostes a través d’internet que han anomenat “El seu joc, la nostra misèria”. Demanen més control i restriccions a les cases de joc i apostes de la ciutat perquè consideren que s’aprofiten de les persones més vulnerables i s’enriqueixen a base del seu patiment.

El febrer de 2019 l’Ajuntament va aprovar una proposta de resolució en la qual s’assenyalava un augment significatiu de la ludopatia en línia registrat des del 2017 per la Unitat de Joc Patològic de l’Hospital de Mataró. Llavors el consistori en bloc es va comprometre a modificar la normativa de planificació urbanística perquè es prohibís l’obertura de cases d’apostes i joc properes als centres educatius, zones esportives o edificis públics amb alta concurrència de menors d’edat. També altres accions de conscienciació. Ara, Jovent Republicà demana explicacions al govern per saber on va quedar aquell acord tenint en compte, diuen ells mateixos, que la tendència del joc a través d’internet, augmenta.

El prec dels republicans es posarà sobre la taula aquest dijous durant el Ple Municipal Ordinari del mes de desembre. Esquerra Republicana també demanarà explicacions sobre la informació a la ciutadania de totes les ajudes existents i disponibles, referent a la instal·lació i gestió d’infraestructures de producció d’energies renovables, per la utilització dels equipaments culturals municipals i pel suport del sector de l’oci nocturn de Mataró. A més a més, traslladarà una pregunta al govern referent al projecte d’educació Mataró Educa+.

Informa: M.Gómez