Joan López diu que Tabàrnia és “una broma” que capgira els arguments de l’independentisme

Tabàrnia és un concepte satíric que rebutja la independència de Catalunya. El mot fusiona les paraules Tarragona i Barcelona, províncies on s’inclouen les comarques que paguen més impostos. Els seus ideòlegs diuen que el greuge fiscal d’aquestes comarques - entre elles, el Maresme- és similar al que esgrimeixen els independentistes catalans a l’hora de demanar la separació d’Espanya. Per això, el que volen els tabarnesos és ser independents de Catalunya.  

Un dels promotors de Tabàrnia és el mataroní Joan López, qui va ser regidor del PP a Mataró i que ara és empresari. Segons López, Tabàrnia és en realitat “una broma seriosa” amb la qual volen demostrar que els arguments que defensa l’independentisme es poden capgirar i invalidar-los. Ho ha explicat aquest dijous en una entrevista al programa ‘El Mirador’.

Segons López, fins i tot alguns barris de Mataró podrien formar una miniTabàrnia, igual que el Maresme, si es compara amb d’altres comarques. A la ciutat, hi ha barris que paguen més IBI que d’altres. I això podria ser un motiu perquè volguessin independitzar-se de Mataró.

Aquest exemple explicaria, segons López, l’objectiu final de Tabàrnia: portar a la reflexió, no només als defensors del Procés, sinó també als partits polítics unionistes.

En qualsevol cas, l’expopular insisteix que Tabàrnia és fruit d’una iniciativa social i que no ha de materialitzar-se en cap projecte polític. La cara visible d’aquesta ‘broma seriosa’ – con diu López- és l’actor Albert Boadella, un català d’esquerres que al seu parer va ser perseguit i jutjat per les seves idees i a qui després se li va fer el buit a Catalunya per no ser independentista.  

 

Informa: B.Doñate