Importants inversions al Port de Mataró en el marc del Pla Estratègic

El Pla Estratègic del Port del 2016 al 2030 preveu una inversió de més d’un milió d’euros per a 4 projectes i estudis de millora per aquest equipament. Les iniciatives passen per la renovació, millora de la imatge de la zona comercial del Port amb actuacions com la revisió de façanes, la millora de l’enllumenat públic o un canvi de distribució del passeig, entre altres. També es contempla un estudi de la viabilitat tècnica i econòmica de diverses infraestructures i es preveu la instal•lació elèctrica de l’enllumenat exterior del braç del Port, per millorar-ne la seguretat nocturna, entre altres accions. 

Una de les accions de Pla Estratègic del Port que s’està posant en marxa al llarg d’aquest 2018 és la implementació d’un canvi en el model per atorgar les concessions administratives dels amarraments. La voluntat del nou sistema ha estat democratitzar-ne el seu accés. En aquest sentit, s’ha apostat per deixar de banda concessions de 30 anys en favor d’un ventall de noves modalitats. Diverses opcions que ofereixen la possibilitat de contractar els amarraments per mesos, forfaits d'1 o 3 anys de lloguer a preu tancat, mini concessions de 6 i 8 anys ampliables o blocs de 25 anys per qui vulgui fer la contractació com una inversió. 

Actualment, el nombre de contractes adjudicats ja supera els 1.000 nous documents entre amarradors, pallols, aparcaments i locals comercials. El gerent del Consorci del Port, Joan Bellavista, explica que aquestes xifres demostren que s’ha entès que la fórmula era la que demanava el mercat i que ara totes les parts estan satisfetes en matèria de contractació.

Uns canvis que s’han introduït tenint en compte que les concessions administratives, que tenien una durada de 30 anys, atorgades el 1988, en el moment de la construcció del Port, han finalitzat a finals d’abril d’aquest 2018.

Informa: C.Sánchez