Identificada la presidenta local d’ERC, Anna Salicrú, i els dos regidors de la CUP

Identificada la presidenta local d’ERC, Anna Salicrú, per difondre “propaganda il·legal”. Va ser dissabte a la tarda, a la parada que ERC Mataró tenia muntada davant de l’Ajuntament per repartir informació en relació al referèndum de l’1-O. Agents de la Policia Local que feien tasques de vigilància davant l’Ajuntament, s’hi van aproximar i van intervenir més d’un centenar tríptics i octavetes del referèndum, a més d’identificar Salicrú com a responsable de la parada. Els tríptics responien preguntes com on es podrà votar a Mataró, com sabrà la ciutadania on ha de votar o com es formaran les meses electorals. Tot i la identificació, la campanya pel sí al referèndum d’ERC es mantindrà els propers dies. 

Diumenge, per la seva banda, sis militants de la CUP també han estat identificats per la Policia Local per desordre públic. En aquest cas, va ser un ciutadà qui va avisar al cos policial. Entre els identificats, hi ha els dos regidors de la CUP a l’Ajuntament, Juli Cuéllar i Carme Polvillo. Els fets han succeït aquest diumenge quan els cupaires pintaven un mural en una paret de “Can Marfà” a favor del referèndum i del “sí” a la independència de Catalunya. Fins al lloc dels fets també s’hi va traslladar una patrulla dels Mossos d’Esquadra que va aixecar acta d’una altra pintada. Tot i aquesta acció, igual que ERC, la CUP seguirà realitzant actes en favor del referèndum i del sí a la independència fins l’1 d’octubre.

La Policia Local explica que en tots dos casos han actuat segons les instruccions de la Fiscalia de requisar qualsevol material relacionat amb el referèndum de l’1 d’octubre. Una instrucció que van arribar a la Policia Local de Mataró el 14 de setembre provinent de la Fiscal en cap de la província de Barcelona a través dels Mossos d’Esquadra. Les actes aixecades han estat comunicades a la fiscalia.