"Ho tornarem a fer", l'últim llibre de Jordi Cuixart, presentat a Mataró

"Estic convençut que ho tornarem a fer, pacíficament i serenament" va ser una de les frases que va pronunciar Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, durant la seva intervenció final al judici del Procés. Aquesta frase , “Ho tornarem a fer”, ara dóna nom al darrer llibre de Cuixart, que aquest cap de setmana ha estat presentat a la Plaça de Can Xammar. La presentació del llibre va anar a càrrec del vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, i l’ex diputat al Parlament i al Congrés dels Diputats per En Comú Podem Xavier Domènech. Un llibre escrit per Jordi Cuixart des de la presó i que segons el vicepresident d’Òmnium fa una mirada a llarg termini de com està Catalunya, fugint del rancor.

La presentació ha tingut lloc pocs dies perquè es conegui la sentència del judici del Procés, que podria sortir aquest dijous o dilluns vinent. Marcel Mauri assegura que si la resolució judicial condemna drets fonamentals, com el de manifestació, mobilització, el dret a vot o a la lliure expressió, la societat haurà de tornar a exercir aquests drets.

Preveient que la sentència no sigui absolutòria, des d’Òmnium Cultural i l’ANC han anunciat mobilitzacions per quan aquesta es faci pública. D’una banda, el dia en què es dicti sentència convocaran concentracions a les principals ciutats de Catalunya. A més, també hi ha convocades cinc marxes a peu durant tres dies que sortiran de Girona, Vic, Berga, Tàrrega i Tarragona i que confluiran a Barcelona.

 

Informa: S.Ruiz/ P.Villà