"Hem d'emplaçar-nos a celebrar Les Santes l'any que ve en unes millors condicions"

L'alcalde recorda a les víctimes de la covid-19, anima a seguir lluitant contra el virus i emplaça als mataronins i mataronines a Les Santes de 2021 en el discurs emès avui, dia 25 de juliol, per Mataró Audiovisual, dia en què s'hauria donat el tret de sortida oficial a la Festa Major mataronina. Tot i la cancel·lació de la Festa Major de Les Santes i posteriorment de la programació cultural alternativa del 'Mataró s'enlaira', l'alcalde s'ha volgut adreçar igualment a la ciutadania el dia en què tradicionalment sortiria al balcó a animar a mataronins i mataronines per gaudir de la festa. Durant el discurs l'alcalde ha recordat Les Santes d'anys anteriors i ha reconegut que aquests dies "es faran estranys amb carrers i places buides, que semblaran un miratge en comparació amb les Santes passades", tot i això ha insistit en el fet que "aquest any la prudència ens obliga a evitar les reunions multitudinàries per prevenir els brots de coronavirus" i ha afirmat que "a hores d'ara tothom ha comprès que era necessari suspendre Les Santes".

Ha recordat que la ciutat està de dol per totes les persones que han perdut la vida a causa del virus i ha demanat prudència a la ciutadania. També ha explicat que quan les condicions ho permetin es farà un homenatge a les víctimes amb el simbolisme que es mereixen. També ha tingut paraules d'agraïment per tots els treballadors essencials que han treballat durant la pandèmia i per als voluntaris que han treballat de forma desinteressada per als més vulnerables. Finalment, l'alcalde David Bote, també ha volgut lloar el compromís i la responsabilitat social que han mostrat la majoria de ciutadans i ciutadanes per evitar la propagació de la pandèmia.

L'alcalde ha afirmat que des del govern se seguirà de prop l'evolució del virus a la ciutat i se seguirà treballant des de la taula de reconstrucció social i econòmica per reduir l'impacte de la crisi a la ciutat. Finalment ha acabat demanant a la ciutadania que no abaixi la guàrdia "perquè aquests dies atípics valguin la pena i perquè continuem sent-hi tots per ballar el Bequetero i dir glòria a Les Santes".

Després del discurs, emès a les 8 del vespre, hora en què s'hauria fet la Crida, s'han emès els balls i dormides de la Crida de Les Santes de l'any passat. Durant tots aquests dies Mataró Audiovisual ha previst una programació especial que sota el nom de "Les Santes a casa", recuperarà actes destacats de la Festa Major mataronina dels últims anys.

Informa: A.Gual