"Hem de poder generar oportunitats de futur pels menors que emigren sols"

El Conseller de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat Chakir El Homrani ha afirmat en una reunió amb els alcaldes i alcaldesses de la comarca del Maresme, que Generalitat i Ajuntaments han de treballar plegats per poder oferir oportunitats als joves emigrants no acompanyats que arriben a la comarca. Una situació, que reconeixia, es reprodueix tant a la resta de Catalunya com també en altres punts de l'estat i que s'ha d'abordar de forma transversal. En aquest sentit, afirmava, que en relació amb aquest tema hi ha un primer repte, que és el compliment del marc legal i per tant el de donar acollida a tots aquests menors que arriben sols. Més enllà d'això però, i a través de polítiques socials i d'ocupació, també cal poder donar una opció de futur per a tots ells.

El Conseller també volia aprofitar la visita per parlar de les polítiques d'ocupació que la Generalitat impulsa a la comarca. En aquest sentit, va exposar la intenció del govern de canviar la llei del SOC (servei d'ocupació de Catalunya), per tal d'apropar el món empresarial al treballador, i facilitar així el procés de trobar feina.

Abans de la reunió amb alcaldes i alcaldesses, que va durar aproximadament una hora i mitja, El Homrani va visitar les dependències del Consell Comarcal on signava el llibre d'honor, acompanyat perl president de l'ens i alcalde Vilassar de Mar, Damià del Clot.

Informa: O.Debat/ A.Gual