Grups de l’oposició denuncien el 155 al proper ple

CiU, Volem, ERC-MES i CUP, contra el 155

Quatre grups de l’oposició uneixen forces al proper ple contra l’article 155. Divendres es va fer una roda de premsa conjunta entre els Grups Municipals de CiU, Esquerra-MES, Volem i CUP, fan un posicionament conjunt contra l'aplicació del 155 que, diuen, encara perdura il·legalment. En concret, denuncien el bloqueig del govern espanyol, que a hores d’ara encara impedeix la publicació dels nomenaments dels consellers de la Generalitat.

Així doncs, en el proper ple del mes de juny, els quatre partits presenten una Declaració Institucional de denúncia de l’actitud del govern central.

En paraules del portaveu d’Esquerra-MES Francesc Teixidó, cal que “la discrepància política s’allunyi de la deriva autoritària del 155”. Des de CiU, Joaquim Fernàndez lamenta que l’Ajuntament de Mataró s’hagin creat blocs. Per ell, només hi hauria d’haver un sol bloc democràtic.

Proposta de Resolució de la CUP a favor de llibertat expressió

D’altra banda, La CUP presenta una Proposta de Resolució en defensa de la llibertat d’expressió. Demanen que la Policia Local prohibeixi la retirada de símbols al carrer sempre que es faci de forma democràtica i pacífica. També es fa esment a la situació del raper Valtonyc, condemnat a presó pel contingut de les seves cançons.

DI de Volem en defensa de Willy Toledo

Per la seva part, Volem Mataró treballa en una altra Declaració Institucional pel proper ple. La formació, tal i com ha explicat la seva portaveu Montse Morón, planteja una proposta per a la derogació del delicte de blasfèmia, en defensa de l’actor Guillermo Toledo, imputat per insultar Déu.

Informa: O.Debat/ A.Gual