Front Republicà assegura que lluitarà per reconeixer el dret d'autodeterminació i aturar la repressió

Front Republicà s’ha presentat aquest dissabte a Mataró. La formació liderada per Albano Dante Fachín ha omplert la Plaça de les Tereses per explicar que estan cansats de negociar i lluitar per taules que no arriben. En paraules de Fachín, volen fer útils els vots de l’1 d’octubre i assegura que els diputats i diputades de Front Republicà lluitaran a Madrid perquè es reconegui el dret a l’autodeterminació i per aturar la repressió.

La coalició, integrada per Poble Lliure, Som Alternativa i Pirates, ha presentat un manifest en què es comprometen a treballar per construir una república catalana “sense renúncies”. Fachin afirma que no donaran suport a cap president espanyol que no defensi el dret d’autodeterminació de Catalunya, la llibertat dels presos i la defensa dels drets socials. El líder del Front Republicà ha explicat a Mataró que volen derogar els articles 155 i 135 i que això només serà possible si aconsegueixen els màxims vots a les eleccions Generals del proper dia 28.

L’acte, presentat per la regidora Montse Morón, ha comptat amb els primers sis caps de llista de la formació per Barcelona, entre els que destaquen Mabel Rodríguez, Mireia Caldés i Roger Español.

M.Rodríguez / J.Masriera