×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Front comú polític, econòmic i social per rescatar la ciutat de la crisi post COVID-19

Tots els partits de l’Ajuntament de Mataró juntament amb els agents econòmics i socials creen un pacte de ciutat per la reactivació social i econòmica de la ciutat després de la COVID-19. En el marc d’aquest acord, es crearà una taula en les pròximes setmanes per proposar mesures concretes i minimitzar els impactes que la crisi sanitària ha deixat a la ciutat en totes les dimensions. La taula estarà constituïda inicialment pels representants polítics i els membres del Consell Econòmic i Social de Mataró (CESM) que donen suport al pacte (FAGEM, PIMEC, UGT i CCOO).  El plantejament és treballar en 5 eixos: la reactivació econòmica i el foment de l’ocupació, la protecció social, el reforç del sistema sociosanitari, la millora de la qualitat institucional i de resiliència urbana i la readaptació de l’estratègia de ciutat. L’alcalde David Bote ha detallat que el consistori es veurà obligat a modificar el seu pressupost i que de fet ja s’han hagut de fer despeses extraordinàries. També ha assegurat que esperen rebre el suport a nivell de recursos d’altres administracions i de l’àmbit privat. D’altra banda, ha apuntat que ja s’han compensat alguns impostos i que no es descarta posar sobre la taula exempcions o bonificacions. 

L’elaboració del Pla de reconstrucció social i econòmica de Mataró s’iniciarà un cop signat l’Acord. La concreció de la primera fase, amb un primer recull de mesures, està prevista per al mes de juliol. Com a mesures concretes, l’alcalde ha avançat la possibilitat de donar subvencions als col·lectius més perjudicats per la situació, com els autònoms, suport al comerç i potenciar la digitalització. 

La presentació de l’acord institucional ha tingut lloc aquest migdia al Saló de Sessions. L’ha presidit l’alcalde, David Bote, acompanyat dels representants dels cinc grups municipals: Xesco Gomar (PSC-CP), Francesc Teixidó (ERC-MES-AM), Sergi Morales (ECPM-ECG), Alfons Canela (Junts per Mataró) i Cristina Sancho (Cs). També hi ha participat el vicepresident de la FAGEM, Albert Cortada; el secretari comarcal de la UGT, Lluís Torrents; el secretari general al Consell Intercomarcal de CCOO al Vallès Oriental, Maresme i Osona, Gonzalo Plata; i el representant de la PIMEC al Consell Econòmic i Social de Mataró, Joan Carles Codina. Ha estat el primer acte públic des que es va decretar l’estat d’alarma per la pandèmia de la Covid-19 i s’ha celebrat respectant totes les mesures de prevenció per evitar la transmissió del virus. 

Informa: C.Sánchez