Front comú dels grups municipals per demanar millores de seguretat

Front comú dels grups municipals per demanar més mesures per millorar la seguretat de Mataró. A través d’un manifest conjunt els grups municipals demanen que el Departament d’Interior creï un Pla Especial de Seguretat contra les màfies que “trafiquen amb persones i afavoreixen la immigració il·legal i la usurpació d’habitatges”. També que la Conselleria desenvolupi un pla de xoc per combatre els índex de delinqüència, especialment els robatoris amb força, violència o intimidació en habitatges, establiments i empreses. Un altre acord arribat és el de reclamar que es creï la figura del Fiscal especialitzat en casos d’ocupació i delictes que puguin sorgir al voltant de les ocupacions.

Aquests acords els ha fet públic aquest matí l’alcalde, David Bote, al Saló de Sessions de l’Ajuntament acompanyat dels caps de tots els grups municipals. Tots els acords responen als últims casos delictius a la ciutat.

La voluntat d’aquest manifest era que s’hi sumessin totes les Associacions de Veïns de la ciutat. Una fotografia que no ha pogut ser possible amb totes després que diverses entitats hagin assegurat que han rebut el text amb poca antelació i no l’han pogut debatre amb la junta de cada AAVV.

Aquest manifest ha sorgit de la fusió de dues Declaracions Institucionals presentades a la Junta de Portaveus d’aquest dilluns: una conjunta del PSC i ERC-MES i una de Junts per Mataró.

Més enllà de les mesures acordades, el portaveu d'ERC-MES, Francesc Teixidó, ha demanat que el govern municipal no oblidi que té altres eines pròpies per millorar la seguretat de la ciutat.

El portaveu de Junts per Mataró, Alfons Canela, ha volgut remarcar que la Declaració Institucional que va presentar el seu grup era molt més ambiciosa en alguns aspectes. Canela ha destacat que també s’hauria d’haver incidit en la prevenció a través de diverses polítiques d’educació o cohesió social. També ha assegurat que les forces policials han d’estar millor coordinades amb les institucions supramunicipals.

Per la seva banda, la cap del grup municipal de Ciutadans, Cristina Sancho, ha expressat que també és necessari que l’Ajuntament apliqui sancions a qui infringeixi les ordenances municipals.

El manifest també ha incidit en altres reivindicacions històriques com un increment d’efectius pel cos de Mossos d’Esquadra de Mataró o redefinir la col·laboració entre aquest cos de seguretat i la Policia Local.

 

Informa: S.Ruiz / M.Gómez