Front comú contra l’emergència habitacional

Mataró comptarà amb una taula de treball monogràfica per parlar sobre habitatge en la que hi prendran part totes les formacions polítiques amb representació al consistori. Una proposta de resolució que va portar ERC al ple d'aquest passat dijous i que va ser aprovada per unanimitat i que incorporava algunes modificacions respecte al document inicial, que va ser presentat en el ple del passat mes de juliol i finalment no va prosperar. La proposta de resolució demana situar la problemàtica de l'accés a l'habitatge i l'emergència habitacional com a prioritat dins el mandat i que això es vegi reflectit en els pressupostos que vindran. Reclama que des del consistori es vetlli per assegurar que el 30% de les noves promocions es destinin a habitatge social i finalment que l'ajuntament en bloc agafi la iniciativa per coordinar-se de forma conjunta amb altres ciutats i associacions i exigir a les administracions competents que assumeixin la seva responsabilitat en aquesta qüestió.

Tot i que les principals decisions en matèria d'habitatge depenen del govern espanyol i de la Generalitat, la formació considera que des de les administracions locals hi ha feia que es pot fer. De fet, així ho expressava des d'En Comú Podem Mataró la regidora d'habitatge Sarai Martínez, que va destacar la importància que des de les administracions locals es posi a les persones als eixos de les polítiques i va fer valdre la importància d'implicar a totes les formacions polítiques al voltant d'una temàtica tan important com és l'habitatge.

També en positiu van votar la resta de formacions polítiques, Junts per Mataró i Ciutadans. Totes dues van coincidir en afirmar que el de l'habitatge és un dels principals reptes que té la ciutat, i en aquest sentit és molt important dimensionar la problemàtica per poder donar-hi una resposta més eficient. També van celebrar el canvi de posicionament del govern, que va permetre en aquesta ocasió aprovar la proposta de resolució.

Per altra banda, relacionada amb l'habitatge, però en aquest cas sobre les ocupacions il·legals, Ciutadans va presentar una proposta de resolució per elaborar un pla municipal contra l'ocupació il·legal d'habitatges. La proposta finalment es va retirar després que el grup de govern presentés algunes esmenes sobre el text inicial que el grup proposant no va acceptar.

Durant tot el ple el partit d'ERC-MES va voler mostrar el seu rebuig amb la sortida del país del rei emèrit Joan Carles I. Per això durant totes les intervencions els regidors de la formació van mostrar una imatge amb una corona amb una ratlla al damunt.

Informa: A.Gual