Freixanet (ECP): "Mentre no hi hagi llibertat pels presos no hi haurà sortida al conflicte"

Acte 10N En Comú Podem

La campanya electoral de les eleccions generals del proper diumenge dia 10 continua tenint presència a Mataró. Ahir va ser el torn d’En Comú Podem. Van organitzar un acte al Café de Mar sota el lema “Si vols feminisme, vota feminisme” que va aplegar més d’una setantena de persones. L’encarregada de conduir el debat va ser Sarai Martínez, número 2 d’En Comú Podem a Mataró i regidora de govern. La van acompanyar les numeros 6 i 13 de les llistes per Barcelona d’En Comú Podem, Maria Freixanet i Mercè Gómez respectivament. Freixanet, que havia estat fins ara diputada al Congrés, explicava el projecte dels comuns per Catalunya a partir de tres vèrtex: reformulació del pacte estatutari, alliberament dels polítics presos i creació d’una taula de diàleg que aconsegueixi, a mig termini, la celebració d’un referèndum per resoldre el conflicte.

Les enquestes publicades fins a dia d’avui situen la formació de Pablo Iglesias com a tercera força. Des de Mataró, el líder dels comuns Sergi Morales, creu que els resultats electorals a la ciutat seran molt positius.

A l’acte s’hi van aplegar al voltant d’una setantena de persones. Durant l’esdeveniment, es van tractar les propostes feministes del partit agrupades en 4 blocs. A més, es van donar a conèixer propostes del programa com ara la pujada de les pensions per llei, la pujada també del salari mínim interprofessional a 1.200€ o la reducció de la jornada laboral. La majoria de propostes van estar molt enfocades a la reducció de la bretxa de gènere que existeix actualment en molts àmbits quotidians.

Informa: L.Sanmiquel