Expectació a l’acte de campanya d’ERC per a les eleccions del 21-D

ERC

L’acte central de la campanya d’Esquerra Republicana al Maresme s’ha dut a terme a Mataró, quan només queden quatre dies per a les eleccions.

Aquest diumenge a les 12 del migdia a la plaça Occitània, s’ha celebrat l’acte presentat per Anna Salicrú i Esther Guirao, mataronines i pertanyents a ERC-MES i JERC de la ciutat respectivament, que han sigut les encarregades d’introduir als sis ponents participants en la xerrada. L’acte ha comptat amb la participació de Mònica Palacín, Ruben Wagenberg, Toni Castellà, Najat Driouech, Gabriel Rufián i Carme Forcadell.

La jornada s'ha dut a terme sota un Sol agradable i amb expectació, especialment la intervenció de Carme Forcadell qui ha estat aplaudida en diverses ocasions.

El torn de paraula ha començat amb Mònica Palacín, presidenta d'Esquerra Republicana del Maresme, que ha afirmat "La república serà amb les dones o no serà". La número 18 a la llista per Barcelona, ha donat pas a Ruben Wagenberg, qui apel•la a la seva vida personal per explicar la pluralitat de les llistes. Llistes, que tant una com l'altre, consideren paritàries i plurals.

D'altra banda, no han pogut faltar les al•lusions a Soraya Sáenz, Mariano Rajoy, Inés Arrimades, Miquel Iceta, entre d'altres. Dels quals, Toni Castellà, ha respost a Iceta amb un "Ets un miserable per riure de l'Oriol. Podràs menjar els torrons a casa però ell serà a presó".

Najat Driouech, orgullosa del seu origen marroquí i de ser catalana, ha exposat que "A Catalunya no ens consideren immigrants, a Catalunya som catalans" i ha fet un esment a què "Mataró representa la diversitat cultural que viu a Catalunya". També, ha aprofitat per donar les gràcies "a l'adoctrinament català" perquè "el sistema educatiu català és excel•lent""i l'hi ha donat les eines per formar-se i per construir-se com a persona".

Tot seguit, ha parlat Gabriel Rufian, qui ha començat el discurs contundent amb un "Bon dia Mataró, bon dia republicans!" i ha aprofitat per dir que ERC no pactarà amb "carceleros y expoliadores" i que "Al fascismo no se le duerme, se le destruye y es lo que se hace en Catalunya". També, ha sigut l'encarregat de donar pas al vídeo d'Oriol Junqueras, qui ha estat corejat amb crits de llibertat.

I finalment, ha tingut lloc la intervenció de Forcadell, rebuda amb aplaudiments i crits de presidenta. Afirma, que són la garantia de bon govern. I amb una papereta de votació a les mans, insta als assistents a dir a tothom que voti.

Informa: Mar Mir