Espanya tanca fronteres terrestres

Des d'avui dimarts Espanya ja controla el moviment de persones a les fronteres terrestres per contenir l'expansió del coronavirus. El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska ha anunciat que només es permetrà l'accés a espanyols, residents, ciutadans transfronterers, diplomàtics i persones que acreditin una raó de força major. El tancament però no afecta el transport de mercaderies amb la finalitat d'assegurar la continuïtat de l'activitat econòmica i la cadena d'abastament.

Aquestes mesures que s'han pres en consonància amb Sanitat de la UE ara hauran de veure com encaixen amb la proposta de prohibició de l'entrada al territori comunitari que va posar sobre la taula ahir Usrula von der Leyen, presidenta de la Comissió Europea, i que es portarà avui a votació.

Aquesta mesura presa pel govern espanyol ha entrat en funcionament a partir de les 12 de la matinada i s'allargarà durant tot el període d'estat d'alarma. José Luis Ábalos, ministre de Transports, ja ha avançat avui a altres mitjans que aquest estat es prolongarà probablement més temps.

Informa: J.Peñaranda