Espanya obrirà fronteres el 21 de juny amb la majoria dels països europeus

COVID-19

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha comparegut aquest diumenge al migdia per valorar la situació després de l'última trobada amb els presidents de les comunitats autònomes de l'estat.
Sánchez ha anunciat que el pròxim 21 de juny, coincidint amb la finalització de l'estat d'alarma, s'obriran les fronteres amb diversos països europeus i de l'espai Shengen, excepte amb Portugal on les fronteres no s'obriran fins a l'1 de juliol.
Per Pedro Sánchez, s'ha aconseguit arraconar el coronavirus però s'ha de treballar per evitar caure en un rebrot que podria portar l'estat contra un mur. Sánchez ha relatat que s'ha recuperat bona part de la normalitat de les nostres vides després de mesos dramàtics. Tot i això, ha remarcat que no s'ha d'oblidar l'amenaça del virus i que toca tornar a posar en marxa l'economia del país. En aquest sentit, ha anunciat plans específics per als sectors del turisme i l'automoció.
Pel que fa a l'educació, per al govern espanyol és prioritari que tots els estudiants tornin a classe el setembre. Segons el president Sánchez, aquesta parada forçada de l'educació presencial ha posat de manifest la falta de recursos digitals de moltes famílies i, també, la dificultat de la conciliació familiar.
En la compareixença, el president del govern espanyol ha afirmat que "la sanitat i l'educació s'han d'haver vist enfortides de cara al setembre si volem que la reconstrucció sigui efectiva". Una comissió parlamentària avaluarà la crisi de la Covid-19 després de l'estat d'alarma. En aspectes com l'evolució digital i la conciliació familiar i laboral ha de treballar aquesta comissió parlamentària, sempre d'acord amb les Comunitats Autònomes.

Informa: O.Debat