ERC vol recursos per la salut emocional de la ciutadania, tocada per la pandèmia

Volen que s’ampliïn els programes de Salut Mental, que es millorin els recursos que s’ofereixen i que s’impulsin grups de suport emocional.

Passen les setmanes i la pandèmia de la Covid-19 segueix ben present. 10 mesos després de declarar-se l’estat d’alarma a l’estat espanyol els contagis i les morts es compten, en el còmput global, a milers. La salut emocional se’n ressent i com gestionar-la és cada vegada més difícil ja no només per la població sinó també per les administracions.

Des d’Esquerra Republicana a Mataró han buscat exemples de com es gestiona en l’àmbit municipal aquesta salut emocional. Els han trobat en ciutats com Barcelona o Terrassa i, tot i que consideren que a Mataró també s’han fet bé les coses, creuen que cal actuar-hi amb més insistència. És per això que plantegen tres línies d’actuació. D’entrada ampliar els programes de Salut Mental i fer-los arribar als col·lectius que més ho necessiten a través de les entitats col·laboradores. En segon lloc, demanen  augmentar, millorar i fer més accessible els recursos que s’ofereixen als ciutadans. I, per últim, volen que s’impulsin grups de suport emocional, especialment dirigits als joves, en el marc dels Plans Integrals de la ciutat en barris com Cerdanyola o Rocafonda.

El Departament de Salut té en funcionament una aplicació que avalua la salut mental i proporciona eines per gestionar els símptomes així com la possibilitat d’accedir a recursos professionals, rebre indicacions i consells.

La proposta d’accions que planteja Esquerra Republicana a Mataró serà sotmesa a votació al pròxim Ple Municipal que tindrà lloc el dijous 14 de gener.En aquesta sessió els republicans també fan quatre precs al govern sobre els passos de vianants, les extraescolars, en relació a l’Ordenança de vehicles de mobilitat personal i els abonaments al Teatre Monumental. A més, des d’Esquerra també aprofitaran per preguntar sobre els joves a les places de Rocafonda i els talls en el subministrament elèctric a la ciutat. 

Informa: M.Gómez / C.Sánchez