ERC situa en un mapa els desperfectes de la ciutat

Esquerra Republicana impulsa la campanya #MataróDeixada, per denunciar la que la ciutat es troba en “situació de deixadesa”. Els republicans asseguren que a dia d’avui Mataró “té un problema de conservació i manteniment de l’espai públic”. Per això, a través d’aquesta campanya, han creat un mapa online per identificar els punts de Mataró on hi ha aquesta manca de manteniment que denuncien i exigir al govern municipal que arregli aquests desperfectes. Des que la van posar en marxa l’1 de setembre, han recollit ja més de 300 queixes. Solucionar aquestes queixes, segons el líder dels republicans, Francesc Teixidó, no hauria de costar més diners a l’Ajuntament, sinó utilitzar de manera més eficient els recursos dels que disposa el consistori.

Precisament, ERC va portar aquesta qüestió al Ple d’aquest setembre. El regidor dels republicans Carles Porta va preguntar al govern quan començarien a actuar per resoldre la problemàtica i quines directrius s’han donat a la brigada municipal.

En aquest sentit, la regidora d’Espais Públics i Equipaments Municipal, Elizabet Ruiz, va assegurar que mai s’ha deixat d’actuar i va detallar que durant el 2019, es van rebre més de 25 mil avisos d’incidències, dels quals un 84% van quedar resolts a finals del 2019 i la resta durant el primer trimestre del 2020. Ruiz també va afegir que la pandèmia de la Covid-19 i el confinament ha alterat la feina de la brigada, que només va poder atendre incidències greus. Amb l’aixecament del confinament, la regidora detalla que s’ha començat a recuperar la normalitat prioritzant les incidències que suposaven un perill per a la seguretat.

Tot i haver portat la qüestió al Ple, Esquerra manté la campanya en marxa.

Informa: S.Ruiz