ERC reuneix les entitats de la ciutat per parlar de la retallada en cultura

La cultura ha estat un dels àmbits més afectats pel reajustament en el pressupost de l’Ajuntament. Es calcula que la retallada ronda els 240.000 euros, un 30% menys respecte l’any passat. Mentre que al 2019 la despesa en cultura per habitant era de 85€, la d’enguany passarà a ser de 57. La reacció de l’oposició no va tardar en arribar. És per això que després de dies denunciant la seva disconformitat vers la matèria, ERC ha organitzat aquest dijous una trobada amb els principals agents culturals de la ciutat per fer un intercanvi d’impressions sobre l’assumpte.

A nivell pràctic, aquesta maniobra en el pressupost es tradueix amb la reducció de la partida destinada a Les Santes en 92 mil euros, en l’ajornament de l’obertura de la ‘Casa dels artistes’ i l’arrancada de la biblioteca del centre i en la desaparició del Tast de jazz, la Nit de la Cultura i el Festival Internacional d’Orgue. L’eliminació d’aquest últim esdeveniment és un dels que ha generat més rebombori. El Festival Internacional d’Orgue arribava aquesta any a la seva novena edició. Fins ara, segons Esquerra, s’havia convertit en un dels atractius culturals més potents de la ciutat i sempre havia estat garantia de ser un bon espectacle tenint en compte el cartell que havien ofert fins al moment.

Gràcies a aquesta taula rodona, Esquerra Republicana pretenia establir mesures conjuntes d’actuació i pressió amb les entitats per tal d’intentar que el govern es replantegés la retallada.  Pels republicans, reduir la despesa en cultura comporta una pèrdua d’identitat i de prestigi per la ciutat així com, la posada en perill dels valors propis de la cultura com són, per exemple, la cohesió i la lluita en favor de la igualtat.

Informa: L.Sanmiquel