ERC proposa remodelar el govern per fer-lo més eficient davant la crisi del coronavirus

ERC-MÉS demana una reestructuració del govern de Mataró, format per PSC i En Comú Podem, per orientar-lo a sortir de la crisi econòmica i social generada pel coronavirus. Pel principal partit de l’oposició, l’executiu pateix des de la seva formació una distribució desequilibrada entre les 15 regidories i atorga, des del seu punt de vista innecessàriament, a cada un dels regidors la mateixa dedicació. Esquerra posa com a exemple que mentre un sol regidor es fa càrrec d’urbanisme i educació, dues matèries “d’enorme transcendència i dedicació”, s’han creat noves regidories sense “cap contingut”. Per sobre d’això, destaquen que amb la crisi del coronavirus el pla de mandat que s’havia plantejat ha quedat caducat i que, per tant, una reestructuració permetria que el govern fos més eficient per orientar la seva acció cap a la sortida d’aquesta crisi econòmica i social que aflorarà després de la sanitària. 

ERC-MÉS considera que aquesta reestructuració del govern serviria per fer-lo més eficient contra la crisi però que, a més, permetria alliberar recursos. Segons detalla la formació, amb la remodelació es podia passar de gastar 700.000 euros a 500.000, cosa que comportaria poder destinar aquests 200.000 euros menys de cost de l’estructura de govern, a fer front al sotrac que pateix la ciutat a diferents nivells a conseqüència del coronavirus. 

ERC considera que la poca eficiència de l’actual estructura de govern queda demostrada pel “volum escàs i de poc calat polític” de dictàmens i accions de govern que arriben al Ple Municipal, que segons afirmen, són més aviat de caràcter burocràtic.

Informa: C.Sánchez