ERC proposa crear un xec familiar de 20 euros per impulsar el comerç

La formació líder a l’oposició calcula que la campanya podria deixar a la ciutat 2 milions d’euros, el doble de la inversió

La complicada situació comercial i de la restauració ha portat a la formació d’Esquerra Republicana a fer una nova proposta al govern municipal. Sobre la taula hi ha el llançament d’una campanya per fer valdre “la importància del comerç de proximitat” que “ajudi a la seva supervivència i adaptació”. És per això que des d’ERC-MÉS proposen repartir xecs familiars de descompte de 20 euros amb la voluntat que aquesta família en gasti 20 més a un comerç local. Una campanya que voldria arribar a 50 mil llars de Mataró i que se sumaria a altres municipis com Sant Cugat o Reus, que també han tirat endavant mesures similars.

Segons els republicans, l’expedició d’aquests xecs familiars suposaria una inversió d’un milió d’euros que es podrien obtenir gràcies al romanent municipal que el govern espanyol ja ha permès que els ajuntaments puguin utilitzar. La formació líder a l’oposició calcula que la campanya podria deixar a la ciutat el doble de la inversió, és a dir, 2 milions d’euros, en vendes pel comerç local. Una mesura que consideren que estimularia el sector i també l’activitat social al carrer, que determinin les mesures de seguretat en cada moment.

La iniciativa que traslladarà ERC-MES al Ple Municipal del mes de novembre com a proposta de resolució se sotmetrà a votació per la resta de formacions polítiques abans no fer-se efectiva. La voluntat del partit és que s’aprovi i que es pugui començar a executar abans de la campanya de Nadal.