ERC negocia amb Junts per Catalunya per formar govern al CCM

Les negociacions entre les forces polítiques representades al Consell Comarcal del Maresme segueixen ben actives per formar acords. No serà fins al 19 de juliol però, que es constituirà el primer plenari i la presidència encara és una incògnita.

Tot i que el 26 de maig Esquerra Republicana de Catalunya va aconseguir 12 dels 33 consellers de l'ens, els republicans no tenen la garantia de poder governar. Josep Pena, president d'ERC Maresme, ha confirmat obertament a la Xarxa de Comunciacions Locals,  que estan tenint converses amb Junts per Catalunya.

Pena també ha reconegut que Junts per Catalunya, que compta amb 6 consellers, també podria estar mantenint converses amb els socialistes, que en tenen 8. Per assolir la majoria absoluta però, els caldria el suport de 3 representants més per arribar als 17, que haurien de ser o de Ciutadans, o bé, del Partit Popular. Tot i que sense comptar amb aquests suports, en el cas del CCM, n'hi ha prou amb la majoria simple per a una investidura en segona volta.

Pena, també ha apuntat que el maresme té 17 alcaldies d’Esquerra Republicana i 6 de Junts Per Catalunya, fet que sumen 24 de les 30 de la comarca. En aquest sentit considera  que un pacte del Consell Comarcal entre aquestes dues formacions donaria un reflex més fidel de la comarca. Totes elles, declaracions que ha fet per a la Xarxa de Televisions Locals.

 

J.Peñaranda