ERC-MES vol ser el "govern alternatiu" de Mataró

El grup municipal d’ERC-MES vol convertir-se en el govern alternatiu de la ciutat. Ho ha enunciat el número 1 del republicans, Francesc Teixidó, que també ha assegurat que també es dedicaran a fiscalitzar al detall la feina que faci el govern municipal durant els propers quatre anys. El líder del principal partit de l’oposició assegura que durant aquest mandat no només portaran a Ple les propostes que han plantejat durant la campanya electoral, sinó que també volen donar veu a la ciutadania, entitats o formacions que no han entrat a l’Ajuntament, com la CUP. Per facilitar aquesta feina, els vuit regidors republicans es dividiran les diferents àrees del proper govern i es distribuiran els diferents barris per poder aprofundir en les seves problemàtiques.

Francesc Teixidó també ha reconegut que aquests darrers dies hi ha hagut converses informals amb els socialistes. Tot i això, assegura que la formació encapçalada per David Bote els ha emplaçat a reunir-se oficialment després del Ple de Constitució d’aquest dissabte. El número 1 dels republicans ha assegurat que la seva formació està disposada a debatre i aprovar amb els socialistes temes importants per Mataró, sempre i quan els socialistes vulguin asseure’s a parlar. Una possibilitat, però, que els republicans posen en dubte.

Els republicans han reiterat, entre d’altres, el seu compromís electoral per millorar la cohesió dels barris i pel desenvolupament dels Plans de Barri de Rocafonda i Cerdanyola. També han reiterat la seva negativa a l’ampliació del Mataró Parc fins que no es reactivi el comerç de la ciutat.

Tags: