ERC-MES, principal partit de l'oposició, anuncia el vot contrari al pressupost 2020

ERC-MES votarà contràriament a l’aprovació definitiva del pressupost pel 2020. Així ho ha assegurat la formació després de presentar les seves al•legacions als números per aquest any. Segons han detallat en roda de premsa, el principal partit de l’oposició no comparteix el model de pressupostos que el govern porta a aprovació definitiva aquest dijous. Esquerra Moviment d’Esquerres aposta perquè tot l’Ajuntament treballi en un pacte fiscal pels propers anys que sigui raonable amb les despeses de l’Ajuntament i que no suposi apujar cada any els impostos, especialment l’IBI. Per la formació hi ha projectes amb partides difícils de justificar com ara el mes de 1,6 milions d’euros per a la reforma del pàrquing de la Plaça de les Tereses o els 400 mil euros assignats al trasllat de les pistes de petanca de Rocafonda. D’altra banda, Esquerra acusa el govern municipal de manca de creativitat del govern a l’hora de generar ingressos i els insta a reconsiderar la suspensió de diversos actes i projectes culturals com el festival d’òrgue o la participació al festival Poesia i+. 

Pel que fa a les al•legacions, ERC-Mes afirma que el govern ha acceptat un 15 per cent de les seves propostes. D’altra banda, la formació ha lamentat que el govern hagi optat per la desaparició del PAM, el Pla d’Actuació Municipal, de manera que ara, és molt difícil pel ciutadà saber en què gasta els diners l’Ajuntament. 

El saló de sessions de l’Ajuntament acollirà aquest dijous el ple extraordinari en el que el govern portarà a aprovació definitiva el pressupost per aquest 2020. De moment ja compta amb el vot en contra del principal partit de l’oposició i per tant dels 8 regidors d’Esquerra Republicana Moviment d’Esquerres.

Informa: O.Debat/C.Sánchez

Tags: