ERC-MES presenta el seu programa electoral per a les municipals

Esquerra Republicana - Moviment d’Esquerres ha presentat el seu programa electoral de cara a les eleccions municipals del proper 26 de maig. Unes eleccions que els republicans afronten amb optimisme després dels resultats de les generals en què Esquerra va aconseguir a Mataró els seus millors registres. El cap de llista i alcaldable, Francesc Teixidó, ha assegurat que l’objectiu és aconseguir que Mataró passi de ser una ciutat grisa a una ciutat de colors. Per fer-ho, els republicans han presentat una desena de propostes que ajudin a pensar en el present, però sobretot en el futur.

D’entre les principals propostes, destaquen l’aposta pel comerç: la intenció és dotar d’eines els deu eixos comercials amb els què, segons Esquerra, compta la ciutat de Mataró perquè puguin competir amb els grans centres comercials. Un altre dels grans temes que destaquen de les propostes republicanes és l’emergència habitacional. Teixidó assegura que és possible incorporar 940 habitatges al parc públic d’habitatges sumant la construcció d’habitatge protegit i la mobilització de pisos buits.

Els republicans també es plantegen crear un epicentre potent de promoció de les arts, on hi tindrien cabuda música i dansa. Entre les propostes culturals, Teixidó també ha destacat l’opció de crear un auditori que permeti fer espectacles i l’aposta per una programació de qualitat.

Entre d’altres propostes, Teixidó també destaca convertir la Nau Gordils per ubicar-hi la seu de l’Escola Municipal de Música de Mataró i l’Aula de Teatre o fer de Mataró la capital de l’esport femení a Catalunya.

Teixidó afirma que és difícil aconseguir tots aquests objectius els proper quatre anys, però assegura que el més important és plantejar els projectes de futur i comptar amb una visió de ciutat a la què s’arribarà si es treballa per aconseguir-ho.

 

Informa: M.Rodríguez/ S.Ruiz