ERC-MES portarà l'habitatge a ple

Esquerra Republicana torna a portar l’habitatge al ple amb l’objectiu de convertir aquesta matèria en una prioritat per l’Ajuntament de Mataró. La formació va presentar al darrer ple, abans de vacances, una proposta de resolució en aquest sentit, que va rebre el suport de Ciutadans i de Junts per Mataró, però va ser tombada pel govern municipal, format pel PSC i En Comú Podem. Una proposta que es torna a presentar en aquest primer ple del nou curs polític, havent estat debatuda amb la regidoria d’habitatge, amb l’objectiu d’aconseguir el consens de totes les forces polítiques. ERC reclama que l’habitatge es converteixi en una prioritat de mandat, que es destini més presència als pressupostos i s’incorporin partides d’inversió al Pla de Mandat destinades a promocions de lloguer social amb participació pública, que es doti de recursos els plans integrals de Rocafonda i Cerdanyola i que es reservi el 30% d’habitatge de les noves construccions o grans rehabilitacions. 

ERC recorda que Espanya i Catalunya són dels llocs on menys inversió pública es destina a habitatge d’Europa. Tot i que reconeixen que aquesta mancança no es pot resoldre des dels ajuntaments consideren que cal unitat. És per això que insten al govern a què Mataró pugui actuar com a líder i que, juntament amb altres municipis de Catalunya, es pressioni a la Generalitat i a l’estat, com a administracions competents, a resoldre aquest dèficit.

ERC també reclama a la seva proposta una radiografia de la situació de l’habitatge a Mataró per conèixer les principals mancances que pateixen els mataronins en aquest àmbit. La proposta del principal grup de l’oposició és conèixer amb detall dades sobre els desnonaments, els reallotjaments, el dèficit d’habitatge, disponibilitat d’habitatges buit o els sol·licitants d’habitatge, entre d’altres. També s’ha incorporat a la proposta del mes de juliol la importància de blindar els preus dels lloguers en els municipis amb més demanda i recorden que aquesta qüestió s’està treballant al Parlament en forma de proposició de llei, tot i que de moment no ha prosperat per les discrepàncies de Junts per Catalunya.