ERC-MES planteja que s’ajornin tots els lloguers de PUMSA de l’abril

El grup municipal d’ERC-MES demana a l’Ajuntament que s’ajornin tots els lloguers d’aquest mes d’abril que depenguin de PUMSA. Una mesura que els republicans consideren necessària per ajudar a les persones que s’hagin quedat sense ingressos arran de la crisi del coronavirus. Aquesta moratòria creuen que s’ha d’aplicar tant als lloguers d’habitatges, com els de locals destinats a oficines o entitats socials a l’espera de les ajudes que puguin arribar des de la Generalitat o el govern espanyol. El líder dels republicans, Francesc Teixidó, creu que amb aquesta moratòria general es podria estudiar individualment la situació de cada persona o entitat i determinar si és necessària la condonació del lloguer o l’accés a ajudes i subvencions.

Amb l’ajornament de tots els lloguers, Teixidó també creu que es podria crear consciència entre els propietaris d’habitatges o locals perquè aquests siguin solidaris amb els seus inquilins.

Els republicans posen d’exemple d’aquesta mesura a la Generalitat, que va anunciar el 19 de març una moratòria del pagament dels lloguers del parc d’habitatges administrat per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

 

Informa: S.Ruiz