ERC-MES ofereix la seva ajuda al govern municipal durant la crisi del coronavirus

coronavirus

El grup municipal d’ERC-MES ofereix el seu suport al govern per afrontar la crisi provocada pel coronavirus covid-19. Així ho ha explicat el cap del grup municipal, Francesc Teixidó, que assegura que es tracta d’una oferta “sense voluntat de protagonismes”, només amb la voluntat de ser “un més de l’equip”. D’aquesta manera, els republicans s’ofereixen a treballar en les àrees on el govern consideri que puguin ser necessaris i també per ajudar a pensar i executar accions per mitigar l’impacte de la crisi. Amb tot, els republicans valoren la feina que s’està fent tant del consistori com des del govern local. Així ho explica el cap del grup municipal d’ERC-MES, Francesc Teixidó.

Des d’Esquerra proposen també algunes mesures socioeconòmiques d’àmbit municipal com perllongar els terminis de pagament dels impostos i taxes municipals d’aquest any 2020, estudiar també l’ajornament d’embargaments per impagats, estudiar una línia addicional d’emergència de subvencions i ajuts al lloguer per a famílies dificultats per pagar el lloguer o buscar la manera d’indemnitzar petites empreses i autònoms que hagin hagut de cancel·lar treballs contractats amb l’Ajuntament. Mesures, algunes d’elles, que reconeixen que el govern local ja està estudiant.

També consideren rellevant que tant el govern espanyol com la Generalitat apliquin les mesures promeses per ajudar a les persones més vulnerables, al petit comerç, als autònoms i a petites empreses de la ciutat. A més, demanen als dos governs que flexibilitzin les mesures de la Llei de Règims Locals perquè els ajuntaments puguin destinar més diners a acció socials.

El més important pels republicans, però, serà preparar un pla municipal per reactivar l’economia de Mataró un cop hagi passat l’alerta sanitària. Una mesura que creu que comportarà la modificació del Pressupost municipal.

Des d’ERC-MES també demanen als propietaris d’immobles, habitatges i locals comercials de lloguer que siguin solidaris i col·laborin per superar la situació.  

Informa: S.Ruiz