ERC-MES Mataró demana més facilitats de pagament fiscal

ERC MES

ERC-MES Mataró demana més facilitats de pagament per a les ordenances fiscals i un marc que les defineixi de manera clara. Tal i com explica el portaveu del grup, Francesc Teixidó, també cal millorar qüestions com l’impost de la brossa, els guals o la taxa d’animals domèstics. Així els republicans aposten per una tarifa plana perquè les famílies puguin fer front als impostos de manera més còmoda.

ERC-MES assegura que vol facilitar que prosperin les ordenances fiscals i no descarta abstenir-se en la roda de votacions, perquè la seva intenció, segons Teixidó, és  millorar les ordenances, però no condemnar els ciutadans a retornar a les de l’any passat’.

Segons apunta la mateixa formació Mataró paga més IBI que altres ciutats en valor absolut, un fet que s’hauria d’estudiar per buscar ‘la pressió fiscal idònia’ per tal de mantenir el mateix percentatge d’impostos de bens immobles cada any. El Ple Extraordinari en el que es preveu la votació definitiva de les Ordenances Fiscals està previst pel proper 22 de desembre, precisament l’endemà de les eleccions al Parlament de Catalunya. Serà el mateix dia que es portarà també a votació la primera ronda del pressupost pel 2018.

Informa: M.Gómez/ O.Debat