ERC-MES denuncia una nova mala praxi en la recollida selectiva de brossa

Esquerra Republicana-MES han fet públic aquest matí un vídeo gravat el passat dissabte al mercat del Pla d’en Boet en què es veu a dos operaris barrejar en un mateix camió material orgànic i material de rebuig. Els republicans també denuncien que al vídeo només s’hi aprecien containers de material orgànic i de rebuig, però no per la resta de fraccions de residus. El cap de llista d’ERC-MES a les eleccions municipals, Francesc Teixidó, ha assegurat que aquesta és la prova que l’episodi que es va produir el mes de juny de a la Plaça de Cuba no va ser un fet aïllat causat per la negligència d’un treballador, sinó un fet habitual. Teixidó afirma que aquest fet, igual quel'anterior, malmet la imatge de l’Ajuntament i l’autoritat del consistori per demanar a la ciutadania que recicli. Amb tot, el candidat d’ERC-MES demana explicacions i responsabilitats al govern municipal.

Teixidó també ha recordat que el fet de no reciclar té uns elevats costos tant mediambientals com econòmics.

En vistes al futur contracte de la recollida de la brossa, Teixidó també ha explicat que un dels punts del seu programa és fer que hi hagi una part de participació pública. L’objectiu és que l’Ajuntament agafi experiència en aquest tipus de serveis per acabar-los municipalitzant

Recordem que el passat mes d’abril, l’Ajuntament anunciava la rescissió del contracte de recollida i gestió de la brossa amb Fomento de Construcciones i Contratas (FCC) . Una decisió que el Ple Ordinari del mes d’abril va ratificar. El contracte es rescindirà de forma efectiva el 31 de març de 2020.

 

Informa: S.Ruiz