ERC-MES denuncia irregularitats amb el guanyador del Pla d'Impuls del Centre

Fotografia: Mataró Audiovisual

El grup municipal d’ERC-MES denuncia que l’autor del projecte guanyador del concurs d’idees del Pla d’Impuls del Centre, Jordi Henrich, és soci del portaveu del jurant del concurs, Jaume Artigues. De fet, així consta a la pàgina web professional d’Henrich, on s’explicita literalment que “actualment treballa com a professional lliberal, en associació amb Jaume Artigues, en projectes d’espais públics i edificis públics”. És per aquest motiu que el portaveu dels republicans al consistori mataroní, Francesc Teixidó, reclama explicacions i responsabilitats polítiques al govern local. Unes explicacions que, segons Teixidó, ja va demanar per carta el mateix dia que es va conèixer el veredicte del concurs, però que de moment no ha obtingut resposta. A més, Teixidó també demana l’anul·lació del resultat del concurs i la desqualificació del guanyador i la del seu soci, membre del jurat.

Des del govern municipal, la portaveu i regidora de Desenvolupament Econòmic, Núria Moreno, ha explicat a micròfons de Mataró Audiovisual, que l’alcalde David Bote ha convocat per aquest dimecres al matí una reunió d’urgència amb tots els membres del jurat per tractar la problemàtica. Tot i això, Moreno assegura que la proposta guanyadora va ser escollida de manera anònima, basant-se amb l’eslògan de cada projecte, però sense saber qui el signava.

A més, explica que va ser el Col·legi d’Arquitectes qui va proposar el nom de Jaume Artigues per formar part del jurat. A més, des de l’Ajuntament expliquen que la secretària del concurs va demanar als membres del jurat si eren conscients de l’existència d’alguna incompatibilitat, cosa que tothom va negar.

Recordem que “Mataró, ciutat ideal” de Jordi Henrich va ser la proposta guanyadora del concurs d’idees del Pla d’Impuls del Centre. Segons ha explicat la regidora de Desenvolupament Econòmic, la proposta va ser escollida de manera consensuada per tots els membres del jurat. Per aquest motiu, en cas d’invalidació del vot d’Artigues, la puntuació del projecte d’Henrich seguiria sent la més alta entre les propostes presentades.

 

Informa: S.Ruiz

Tags: