ERC MES demana un càstig exemplar per a Fomento

brossa

Esquerra Republicana MES demana un càstig exemplar per a Fomento si es certifica que la barreja de la brossa de la recollida selectiva a Mataró, no és un fet puntual.

De fet, el Grup Municipal ha publicat un nou vídeo on es demostra la mateixa mala pràctica per part de l'empresa. D'altra banda diversos veïns de la zona també certifiquen que, en diverses ocasions, es torna a barrejar brossa dins el camió, que prèviament els ciutadans havien separat en els diversos contenidors de separació de residus. Segons detalla el portaveu d'Esquerra MES Francesc Teixidó, davant dels fets, no n'hi ha prou amb un expedient informatiu a Fomento que, a més, ha traslladat la responsabilitat a un dels seus treballadors com a un error puntual.

El més greu de tot per el Grup Municipal però, és la mala imatge i la contradicció que genera un fet com aquest, respecte les campanyes de sensibilització i pro reciclatge que fa anys que treballa la ciutat.

Per a Esquerra, cal fer una nova auditoria ambiental exhaustiva, que compari les tones i les proporcions de residu recollit selectivament i fracció resta en els últims 5 anys i calcular els danys i perjudicis que Fomento podria haver causat a l’Ajuntament de Mataró. També recorden que el 2016 el contracte de la brossa amb FCC va tenir una millora que no s’ha reflectit en els carrers de la ciutat.