ERC-MES demana solucions al govern pels talls de llum a la via pública

Expliquen que aquests últims dies zones com el Camí Fondo o altres carrers del centre de la ciutat es queden a les fosques a partir de les 10 del vespre. Una situació que, diuen, no és puntual

ERC-MES demana solucions al govern pels talls de llum a la via pública

El grup municipal d'ERC-MES demana explicacions al govern municipal pels talls de llum que hi ha hagut a la via pública en diversos carrers de la ciutat els últims dies.

Expliquen que aquesta situació s'està produint, entre d'altres, a la zona del Camí Fondo i altres punts del centre de la ciutat. Un fet que consideren que no és aïllat, sinó que fa mesos i anys, diuen, que passa. Exemples d'això és que ja durant aquest hivern va denunciar que s'estaven produint talls de llum de carrers dels barris del Palau i Rocafonda.

Segons expliquen els republicans, els talls es produeixen al voltant de les 10 del vespre. Això genera una sensació d'inseguretat, por i desprotecció a la ciutadania, especialment a les dones. És per això que demanen al govern municipals solucions al respecte, ja que l'Ajuntament és el responsable de la il·luminació dels carrers. 

ERC-MES també considera que si els talls de llum als carrers s'estan produint per motius de manteniment, s'hauria d'avisar al veïnat de les zones afectades perquè en tinguin constància amb antelació.

La resposta del govern municipal

Des del govern mataroní expliquen que 'l'enllumenat del Camí Fondo i voltants està pendent de reforma d'acord a l'auditoria de l'enllumenat públic que es va fer fa uns anys i en el marc del Pla director de l'enllumenat'. Partint d'aquest context, des de l'Ajuntament preveuen que podran executar l'actuació al llarg del 2021.

Pel que fa al tall del passat 10 de maig, expliquen que el motiu va ser una fallada del servei notificat a les 21.02 hores. El servei de manteniment de l'enllument públic va poder resoldre la situació passades les 11 de la nit. Abans no es pugui executar la reforma prevista en el Pla director de l'enllumenat, el govern detalla que 'estan treballant amb proteccions per trams de línies per acotar el problema i intentar evitar noves apagades'.