ERC - MES demana reprendre el debat polític per afrontar nous escenaris

L’expansió de la COVID-19 i les mesures que s’han anat prenent durant aquestes gairebé quatre setmanes han generat noves necessitats entre la població. És per això que el grup municipal Esquerra Republicana-MES ha emès un comunicat on sol·licita que els partits restableixin el control polític i plantegin solucions als nous escenaris que afronten dia a dia els mataronins i mataronines.

En aquest document, els republicans se centren principalment en l’educació. Volen fer accessible l’ensenyament online a tots els alumnes de la ciutat proveint-los, per exemple, d’una xarxa Wi-Fi i dels equipaments electrònics que requereixin.

D’altra banda, creuen que hauria de ser primordial garantir l’accés universal al subministrament d’aigua. A més, proposen empadronar aquells ciutadans sense residència fixa perquè se’ls hi faci una targeta sanitària i puguin acudir als CAPs en cas de necessitat.

Referent al coronavirus, des d’Esquerra suggereixen establir un pla per distribuir de la millor manera possible els tests que arribin a través de la Diputació de Barcelona. A l’hora d’establir prioritats, coincideixen amb el Departament de Salut i plantegen facilitar les primeres proves a les residències i entre els treballadors de serveis essencials.

Finalment, creuen que és urgent revisar i adaptar els pressupost municipal pensant, sobretot, en l’escenari post pandèmia. Dissenyar mesures per ajudar el teixit econòmic, comercial, associatiu i cultural de la ciutat hauria de ser un dels eixos principals.

Informa: L.Sanmiquel