ERC-MES demana mesures per reduir el perill d’algunes cruïlles de Mataró

Creuen que les cruïlles situades prop de carrers de vianants són un perill per com hi circulen alguns vehicles. Proposen que Mataró s’avanci a la modificació del Reglament de Circulació que limitarà la velocitat d'algunes vies urbanes

ERC-MES demana mesures per reduir el perill d’algunes cruïlles de Mataró

El grup municipal d’ERC-MES demana al govern mesures per reduir la perillositat d’algunes cruïlles de Mataró situades a carrers de vianants o de plataforma única. Expliquen que l’entorn pacificat d’aquests carrers transmet una sensació de seguretat als vianants que acaba sent inexistent per com hi circulen alguns conductors. Alguns dels punts que posa d’exemple ERC-MES són el carrer de Cuba, el carrer Rosselló o la cruïlla entre els carrers Hospital, Sant Bonaventura, Baixada Feliu de la Penya i Sant Ramon. En aquestes zones, expliquen, hi ha vehicles que circulen amb velocitats excessives o que no redueixen la velocitat en els passos de vianants elevats, causant atropellaments, topades o frenades brusques. Una de les maneres per reduir aquesta perillositat, creuen, és s’avanci a la modificació del Reglament de Circulació que limitarà a 30 km/h velocitat de les vies urbanes d’un carril i a 20 km/h a les vies de plataforma única.

Els republicans també consideren que s’hauria de repensar la mobilitat al carrer Hospital. Un carrer que fan servir els alumnes i familiars de l’Escola Joan Coromines i que, alhora, és un vial d’entrada a la ciutat de molts conductors que venen de la Nacional 2. Això provoca que sigui un carrer amb gran volum de trànsit i on, segons els republicans, hi ha vehicles que hi circulen amb una velocitat excessiva. Una situació a la que volen que s’hi posi solució.

Unes qüestions que alguns ciutadans de diverses zones de la ciutat els han traslladat a ERC-MES i que els republicans portaran al Ple.