ERC-MÉS denuncia que el pressupost 2021 no atén les noves urgències de Mataró

En un acte celebrat a la nova seu del partit, ERC-MÉS reclama la creació d’un pressupost fet des de zero, que tingui en compte la nova realitat que viu la ciutat i que no es limiti a replicar la línia continuista d’anys anteriors.

ERC-MÉS denuncia que el pressupost 2021 no atén les noves urgències de Mataró

El grup d’Esquerra Republicana – MÉS votarà en contra del pressupost pel 2021 presentat pel govern de Mataró i que es debatrà dijous que ve en un ple municipal.

Els republicans al·leguen un problema de ‘concepte’ a l’hora de confeccionar-lo. Segons el seu punt de vista, un pressupost no és quelcom que es pugui repetir any rere any modificant-li només algunes partides. Enguany, per exemple, el motiu que ha obligat a adaptar alguna d’aquestes dotacions pressupostàries ha estat la crisi generada per la Covid-19. Així ho explicava aquest dijous, Francesc Teixidó líder dels republicans a Mataró en un acte celebrat a la nova seu del partit.

Aquesta és la nostra visió del pressupost. Una visió no tant dels detalls dels números, si no conceptualment ens sembla que és erroni continuar fent pressupostos basant-nos en el pressupost de l'any anterior, evolucionant les partides amb el percentatge que correspongui... però sense agafar el pressupost i orientar-lo al que per nosaltres són les veritables urgències de la ciutat.

Pel partit líder de l’oposició al consistori, el nou pressupost no atén les necessitats reals de la ciutat. Per ERC-MÉS una de les prioritats actuals hauria de ser la cohesió social i la lluita per la desigualtat que es viu, per exemple, als barris de Cerdanyola i Rocafonda-Palau. D’altra banda, tampoc senten aquests comptes com a seus ja que el govern municipal no ha inclòs cap de les seves propostes. A més, denuncien que al·legacions presentades temps enrere i que van ser aprovades com ara la llei de contenció de rendes, el balanç del bé comú o pla d’oci nocturn tampoc se’ls hi destina cap dotació. Escoltem de nou Francesc Teixidó.

El que és el pressupost 2021 no té res que porti la nostra empremta. No podem identificar en aquest pressupost les prioritats que per nosaltres té la ciutat en aquests moments. Per nosaltres la prioritat número 1 seria la cohesió social, seria la lluita contra la desigualtat, seria estar amb els nostres conciutadans de Cerdanyola i Rocafonda i amb tota la ciutat.

Malgrat la negativa a l’aprovació del pressupost per aquest any, el qual també consideren que arriba tard tenint en compte que ja ens trobem al mes de març, des d’Esquerra reafirmen el seu compromís per continuar treballant amb els partits que governen a la ciutat per trobar punts d’entesa de cara al futur en temes com ara la lluita contra la desocupació, la generació de nous llocs de treball, la promoció de la ciutat dins la comarca i Catalunya i vetllar per la igualtat d’oportunitats.

Informa: L.Sanmiquel