ERC-MÉS considera que el govern ha menyspreat Les Santes

La cancel·lació de Les Santes tal com es coneixen habitualment ha generat reaccions de tota mena. Esquerra Republicana-MÉS a Mataró considera que la Festa Major de la ciutat ha estat menyspreada pel govern local. De fet, ho expliquen a un comunicat fet arribar als mitjans de comunicació en el que asseguren que el PSC i els Comuns "han decidit anul·lar unilateralment la Festa Major de Les Santes sense la participació ni l'acord de la resta de forces polítiques, econòmiques, culturals i socials". Un fet que, segons els republicans, evidencia "una falta de respecte cap als impulsors i tots els voluntaris que durant anys han gestat la festa". Segons la mateixa formació no hi ha hagut "cap capacitat per consensuar entre tots els agents implicats com havia de ser la festa major d'aquest any" i consideren que no s'ha fet "cap esforç d'imaginació” ni hi ha hagut “cap voluntat de trobar solucions emmarcades dins les mesures sanitàries".

La formació líder de l'oposició a l'Ajuntament de Mataró reconeix que els actes multitudinaris ja se sabia que no es podrien fer però que calia "inventiva" i "voluntat política" per tirar endavant el ritual de Les Santes tot seguint les recomanacions sanitàries del moment.

Així doncs, ERC-MÉS assegura que la situació és -diuen literalment-, "un autèntic despropòsit d'un govern mediocre, ignorant i maldestre –afegeixen- que prefereix obviar la importància de la seva festa major per por dels qui els puguin titllar d'irresponsables". A més, els acusa d'"inventar-se un nou festival" perquè no se'ls retregui que no han reactivat l'activitat cultural.

ERC-MÉS es mostra contundent i assegura que "ho vulgui el govern de la ciutat o no", els mataronins que ho desitgin "trobaran alguna forma de celebrar Les Santes i fer que simbòlicament existeixin d'alguna manera".

Informa: M.Gómez