ERC i JuntsxMataró rebutgen els acords de la Junta Electoral sobre Torra i Junqueras

Els grups municipals d’Esquerra Republicana-MÉS i Junts per Mataró presenten una moció conjunta per rebutjar els acords de la Junta Electoral que pretenen inhabilitar el President Quim Torra i neguen la condició d’Oriol Junqueras com a eurodiputat. Les dues formacions presentaran aquesta moció, que ha estat acordada per l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència, al proper ple municipal, que se celebrarà el dijous 16 de gener.

Esquerra i Junts per Mataró mostren en aquesta moció, d’una banda, el seu desacord amb la resolució de la Junta Electoral en la que s’intenta executar la inhabilitació del President de la Generalitat i s’ordena la retirada de la seva credencial de diputat. D’altra banda, rebutgen també la resolució d’aquest mateix organisme en què nega la condició d’eurodiputat d’Oriol Junqueras, tot i la sentència en què es determina que s’hauria d’haver recollit l’acta d’eurodiputat i que li atorgaria immunitat parlamentària.

En aquesta moció les dues formacions al·leguen que la Junta Electoral Central és un òrgan administratiu, no judicial i que les seves decisions són contràries a l’Estatut i al Reglament del Parlament de Catalunya respecte els motius de cessament del President de la Generalitat. A més assenyalen persecució d’aquest òrgan i d’altres vinculats a l’Estat Espanyol a diversos càrrecs electes i institucions pel fet de defensar el dret d’autodeterminació.

Tags: