ERC denuncia la manca de lideratge al capdavant de la ciutat de Mataró

Una manca de lideratge que es converteix en un risc per Mataró ja que segons ERC el govern actual “sembla un equip entrenat per decidir aquelles coses que li convenen electoralment i no aquelles coses que li convenen a la ciutat"

Imatge: Mataró Audiovisual

El grup municipal d’Esquerra Republicana fa un balanç negatiu dels dos primers anys de mandat del govern actual integrat pel PSC i En Comú Podem. Una valoració que no és positiva ja que denuncien d’una banda, la manca de lideratge de l’equip encapçalat per l’alcalde David Bote i, de l’altra, la improvisació constant i la presa de decisions en funció d’interessos partidistes i no de ciutat. Així ho explicava el líder d’ERC de Mataró Francesc Teixidó.

Jo diria que el major risc que té la ciutat en el seu futur és que continuï el govern que hi ha en aquests moments. Necessitem un govern que governi i tenim un govern que no lidera, que està orientat a la imatge, que govern a cop de titulars (que a vegades es compleixen i altres vegades no) i que moltes vegades treballa molt (i he de dir que bé) en projectes de futur, però aquests projectes de futur no impliquen que el govern deixi d'actuar en el dia a dia i en el present.

Per tal de fiscalitzar l’acció d’aquest govern, els republicans es van repartir les diferents àrees i els barris entre els 8 regidors que van aconseguir a les eleccions del 2019. Després d’organitzar-se, han centrat la seva activitat en promoure posicionaments més enllà de l’àmbit municipal (relacionats amb la llengua catalana, la llibertat d’expressió, l’amnistia dels presos i els exiliats, entre d’altres) i a impulsar accions per millorar els serveis a la ciutadania, per optimitzar la gestió de la ciutat, per lluitar contra les desigualtats (posant especial atenció als barris de Cerdanyola i Rocafonda) i per contrarestar els efectes de la Covid-19.

Fruit del paper que han jugat com a cap de l’oposició han nascut campanyes com ara la de ‘Mataró deixada’ que va consistir en denunciar els desperfectes de la via pública de la ciutat. Amb aquesta acció van recollir més de 450 incidències que van plasmar amb 300 precs al ple municipal.

Des d’ERC però, es queixen que al llarg d’aquest mig mandat s’han tingut molt poc en compte les seves propostes. De fet han posat sobre la taula que al llarg d’aquests dos anys, hi ha hagut regidories amb les quals ha estat més senzill col·laborar i altres les quals no ‘admeten crítica’. Com a exemple de les primeres posen les tutelades per Xesco Gomar o Juan Carlos Jerez. En canvi, les de Núria Moreno o Anna Villarreal les situen dins de les segones.

A diferència d'altres, ens trobem amb una àrea que no admet cap crítica, que no admet cap treball en comú i que segueix instal·lat en aquest autisme que fa que, per exemple, l'àrea de llicències continuï sent un impediment a l'activitat econòmica de Mataró. Falta criteri, falta autoritat i falta direcció política. El mateix podríem dir de l'àrea de la policia municipal, de seguretat.

De cara al futur i amb la mirada posada a les eleccions del 2023, esperen que la ciutadania tingui memòria i recordi l’estat de la ciutat a l’equador del mandat actual. Finalment, Francesc Teixidó ha anunciat que l’equip que anirà a les llistes dels republicans als propers comicis municipals es decidirà en els propers mesos.

Informa: L.Sanmiquel