ERC denuncia inacció i manca d'idees en el govern municipal

ERC fa balanç del primer any de mandat. Un primer any que pel principal grup de l’oposició ha estat marcat per la manca de projecte i d’idees del govern municipal. Consideren que l’acció més destacada d’aquest primer any ha estat la pujada dels impostos. El cap del grup municipal d’ERC, Francesc Teixidó, afirma que el govern pateix aversió al risc a l’hora de prendre decisions que considera que el podrien penalitzar electoralment. És per això que ERC assegura que l’executiu fia el seu èxit en la capacitat de l’alcalde de ser omnipresent i dels seus dots en el “cara a cara” al carrer. La formació es qüestiona en quin moment l’executiu de David Bote començarà a governar. ERC ha fet una roda de premsa aquest migdia mantenint les mesures de seguretat que requereix la crisi sanitària.

D’altra banda, ERC recorda que ha treballat per portar als plens les qüestions que serien prioritàries en cas que formessin part del govern. Propostes i preguntes relacionades amb la cohesió i la desigualtat social, l’impuls de l’economia, el funcionament dels serveis bàsics i una reflexió de la ciutat del futur. Molta feina que, segons el principal grup de l’oposició, no s’ha aprofitat prou per la manca de fluïdesa en la relació amb l’executiu. Asseguren que la majoria absoluta no està ben gestionada pel govern i que manca informació als partits de l’oposició. ERC afirma que el govern sembla que consideri que “no li convé ser ajudat”. 

Pel que fa a la taula de reconstrucció després de la crisi de la COVID-19, en la que s’hi han implicat tots els grups del consistori, a més d’agents socials i econòmics, ERC confia en què serà un èxit. L’únic dubte que hi ha sobre la taula és la manera de finançar les accions, tant pel que fa l’ús del romanent dels ajuntaments, com saber si arribarà suport d’altres administracions. 

Informa: C.Sánchez