ERC demana lideratge polític per revertir la inseguretat dels comerços

El principal grup de l’oposició es posa també a disposició del govern per treballar conjuntament

Esquerra Republicana ja ha reaccionat a l’informe publicat per l’associació empresarial que aglutina les asseguradores d’Espanya, l’UNESPA. Aquest informe determina que Mataró és el segon municipi de Catalunya més propens a patir robatoris en comerços, concretament un 62,9 per cent de probabilitat, referent a la mitjana de tot l’estat espanyol. El principal grup de l’oposició a l’Ajuntament assegura que fa més d’un any que la seva formació ha detectat un augment de la percepció d’inseguretat entre els veïns de la ciutat. És per tot això que es posa a disposició del govern per revertir aquesta situació i demanar, si cal, diuen, “justícia més eficaç”, “recursos policials” és a dir, efectius de la Policia Local i Mossos d’Esquadra i “polítiques socials i d’habitatge”. Tot i això, creuen que el govern ha d’exercir més autoritat i lideratge polític davant d’aquesta situació.

L’informe de l’UESPA també situa Mataró entre els 10 municipis catalans on el valor dels robatoris és més elevat. En concret, a la ciutat se situa en un valor de mitjana de 1.371,57 euros.

El NEM reclama més serveis de seguretat

El teixit comercial, els grans afectats, reclamen més serveis de seguretat, especialment en hores puntes. Així ho ha dit el NEM aquest mateix dimarts. Des de Negoci Empresa Mataró han assegurat que aquesta situació aconsegueix que el teixit comercial “cada cop sigui més cohesionat” i reclamen a l’administració més servei de vigilància.

Informa: M.Gómez