ERC acosta a la ciutadania la “llei Aragonès”

El govern de la Generalitat treballa des de fa mesos en la llei de contractes de servei d'atenció a les persones, l'anomenada "llei Aragonès", per regular la contractació d'empreses exteriors per a la prestació de determinats serveis. L'ús d'aquesta fórmula no és novetat per a les administracions catalanes, però fins ara no tenia un marc normatiu que ara la directiva europea exigeix. Des dels sindicats i professionals creuen que aquesta llei pot tenir greus conseqüències pels sectors públics de Catalunya com ara la salut o l’educació, ja que entenen que posarà en mans privades serveis que ara mateix són de titularitat pública.

En aquest sentit, per resoldre dubtes i explicar els beneficis que pot aportar aquesta nova llei, ahir a la tarda Esquerra Republicana de Mataró va organitzar una xerrada a la Biblioteca Pompeu Fabra amb Jordi Albert, Diputat al Parlament de Catalunya i ponent relator de la llei. Sota el títol "Desmuntem les mentides sobre la "llei Aragonès" Albert explica que la voluntat és la de donar eines a l'administració pública perquè pugui incorporar tots els criteris de responsabilitat social que ara mateix es regulen via clàusules.

Per altra banda la setmana passada el casal de Les Esmandies va acollir una xerrada a càrrec del metge de l'Hospital de la Vall d'Hebron, Josep Martí i la presidenta de la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya, Belén Tascón. Martí explica que l'externalització de serveis hauria de ser excepcional per aquells que les administracions no poden fer amb els seus equipaments tal com exposa la Unió Europea.

La trobada va estar organitzada per la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i el Maresme i també pel col•lectiu Marea Blanca.

 

Informa: J.Peñaranda/ O.Debat

Tags: