En Comú Podem vol que es reforci la indústria per rebaixar l’atur al Maresme

El candidat número 2 per BCN a les llistes dels Comuns, Joan Carles Gallego ho ha afirmat, des de davant de les instal•lacions del Hartmann a Mataró.

En Comú Podem assegura que cal un canvi en els motors econòmics de Mataró i El Maresme per fer variar les altes dades d’atur que arrossega la ciutat des de fa molts anys, agreujades ara arran de la pandèmia. Així ho afirmava el candidat número 2 per BCN a les llistes dels Comuns, Joan Carles Gallego, aquest passat dilluns a la tarda, des de davant de les instal·lacions de la multinacional Hartmann a Mataró. Precisament la formació va triar aquest espai pel seu acte de campanya per escenificar el viratge que considera necessita el Maresme per generar ocupació i reduir la taxa d’atur. La caiguda del sector del turisme, un dels predominants a la comarca, sobretot a la zona de l’alt maresme, ha deixat una taxa d’atur de quatre punts per sobre la mitjana catalana. Una situació que indiquen, cal revertir amb una reindustrialització de la comarca, que vagi d’acord també amb el repte climàtic del moment. 

En la seva visita a la ciutat, Gallego va aprofitar per conèixer també el moviment cooperatiu a la ciutat. En aquest sentit va remarcar la feina que s’està fent des de l’Ajuntament per potenciar aquest tipus d’iniciatives i va apuntar que des de la Generalitat també cal treballar per liderar projectes cooperatius que a part de generar ocupació també busquen el bé comú i ajuden a democratitzar l’economia.

Informa: A.Gual/ O.Debat