×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

En Comú Podem Mataró: "No pot haver-hi gent sense casa i cases sense gent"

Davant d’un dels edificis aturats en construcció al barri de Cerdanyola, En Comú Podem Mataró ha realitzat aquest matí  un acte de campanya per reivindicar els 4.000 habitatges buits que es troben a la ciutat. Una de les línies d’acció, juntament amb l’ocupació, que és prioritat per En Comú Podem. L’acte ha estat encapçalat pel cap de llista, Sergi Morales, seguit per l’activista i número 8 de la formació, Antonio Ruiz.  Els comuns demanen que aquests edificis es posin a disposició de la ciutadania i denuncien la contradicció, diuen, que hi hagi persones sense llar i edificis per estrenar. 

Davant aquesta situació Morales aposta per tirar endavant la proposta aprovada al ple de destinar el 30% dels habitatges de nova promoció o rehabilitació a habitatges socials a preus assequibles. De fet, En Comú Podem Mataró s’ha posat la fita, a final de mandat, de destinar un 5% del pressupost municipal a la creació d’habitatge social. Entre altres propostes, els comuns també volen donar suport als propietaris particulars donant garanties dels habitatges que posin a lloguer, perseguir els grans tenidors d’edificis buits augmentant impostos i impulsar la rehabilitació d’habitatges vells.

Informa: J.Peñaranda