Els polítics mataronins confien que els resultats electorals desbloquegin la propera legislatura

El mataroní Carlos Aguilar, número 9 a la llista de Ciutadans a la demarcació de Barcelona, ha votat quan passaven pocs minuts de 2/4 de 10 del matí. Ho ha fet a l’Escola Anxaneta, acompanyat de la cap del grup municipal de Ciutadans Cristina Sancho. Aguilar s’ha mostrat optimista respecte els resultats de Ciutadans i ha assegurat que cada cop que hi ha hagut eleccions “ha sigut una sorpresa grata” per la formació que representa. Unes eleccions, les d’aquest 10N,  que per Aguilar són importants per poder formar un govern fort que pugui afrontar la nova crisi econòmica que anuncien alguns experts i la situació política catalana.

Per intentar constituir aquest govern, Aguilar assegura que Ciutadans té la voluntat d’ajudar a resoldre la situació de bloqueig que hi ha a l’Estat espanyol. Una situació que ha comportat la repetició electoral que no ha agradat a la formació taronja i que consideren que s’hi ha arribat per la incapacitat del PSOE a l'hora d'establir acords amb altres partits.

A les llistes electorals d’aquest 10 novembre també hi figuraven dos mataronins més. Mònica Lora, exregidora a l’Ajuntament per Plataforma per Catalunya, és la número 4 de Vox a la demarcació de Barcelona. Per la seva banda, Marcos López, exregidor a l’Ajuntament amb el Partit Popular, és el vuitè suplent dels populars per Barcelona.

Pel que fa a l’alcalde de Mataró, David Bote, ha exercit el seu dret a vot al voltant d’un quart de dotze. El seu col·legi electoral era la Residència Sant Josep i a l’acabar, s’ha dirigit als ciutadans per animar-los a sortir a votar. L’alcalde ha reiterat que el punt clau de la jornada d’avui és una alta participació per així poder desbloquejar la propera legislatura espanyola i crear un govern capaç d’aportar solucions als conflictes actuals. 

Informa: S.Ruiz / L.Sanmiquel