Els partits polítics de Mataró reaccionen a la investidura de Pedro Sánchez

El socialista Pedro Sánchez ha promès el càrrec després d’haver estat investit ahir president amb 167 vots favorables, 18 abstencions i 165 vots en contra. Tot i els nervis previs, la jornada va anar segons el previst i Sànchez va ser investit president amb els vots favorables dels Socialistes, Podemos, PNV, Más País, Compromís, BNG, Teruel Existe i Nueva Canarias. Un govern de coalició entre PSOE i Unidas Podemos inèdit a l’Estat espanyol i que és una rèplica del que té l’Ajuntament de Mataró. Des del PSC de Mataró s’han mostrat satisfets pel nou govern. Afirmen estar il·lusionats amb la nova presidència de Sánchez, tot i que reconeixen que el context econòmic i social actual farà que aquesta sigui una legislatura complicada.

Des d’en Comú Podem Mataró, Sarai Martínez ha parlat de dia històric. La regidora mataronina s’ha mostrat molt satisfeta del nou govern i es mostra esperançada en les polítiques que es puguin fer a partir d’ara.

També des d’ERC Republicana, la seva presidenta local, Anna Salicrú, s’ha mostrat satisfeta per la formació de govern. L’abstenció de la seva formació va ser determinant perquè Sánchez pogués ser investit com a president. En aquest sentit ha parlat de la taula de diàleg. Acord clau per a la seva abstenció.

Més crítics s’han mostrat Ciutadans i junts per Mataró. Des de la formació taronja, la màxima representant a la ciutat, Cristina Sancho, ha afirmat que els socialistes s’han sotmès als interessos de comunistes i separatistes i ha destacat que fins al final la seva formació ha lluitat per poder tenir un govern constitucionalista.

Per la seva banda, Alfons Canela, de Junts per Mataró, s’ha mostrat escèptic en relació al pacte entre els PSOE i la formació morada.

El proper repte d’aquest recent inaugurat govern de Pedro Sánchez serà l’aprovació dels pressupostos. De fet, la impossibilitat d’aprovar els de 2019 va ser el que va precipitar la fi del seu anterior govern i les eleccions del passat abril.

Informa: A.Gual