Els partits independenistes mataronins, en contra dels empresonaments de polítics catalans

Fotografia: Carles Puigdemont (Twitter)

Rebuig total als empresonaments dels consellers cessats de la Generalitat. Aquesta és la postura dels grups municipals de CiU, ERC i la CUP a Mataró. El cap del grup municipal de CiU, Quim Fernàndez, ha lamentat la falta de contundència del PSC Mataró en el rebuig de les actuacions de l’Estat espanyol i el poc suport al dret a decidir. Per la seva banda, Anna Salicrú, presidenta d’ERC Mataró, també troba a faltar que l’alcalde de la ciutat, David Bote, condemni els empresonaments.  Salicrú, a més, opina que la decisió de la jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela constata la falta de separació de poders que hi ha a l’Estat espanyol. Una qüestió que també comparteix el portaveu de la CUP al consistori mataroní, Juli Cuéllar. 

Per part del partit de govern, el PSC considera “desproporcionat” l’auto de la jutgessa. El primer secretari dels socialistes a Mataró, Juan Carlos Jerez, creu que la presó incondicional per als membres del govern de la Generalitat no afavorirà la resolució del conflicte entre Catalunya i Espanya. Per resoldre la problemàtica, Jerez insta a formar una majoria social favorable al diàleg.

L’ingrés a presó incondicional de vuit dels consellers cessats del govern de la Generalitat ha fet aflorar una onada d’indignació contra la mesura aprovada per la jutge de l’Audiència Nacional, Carmen Lamela, i el Fiscal General de l’Estat, José Manuel Maza.

 

Informa: Sergi Ruiz