Els partits a favor del referèndum garanteixen que "es podrà votar a Mataró"

CiU, ERC-MES, la CUP i VOLEMataró uneixen forces per fer arribar "un missatge de tranquil·litat" als ciutadans partidaris del referèndum per l'autodeterminació: l’1 d’octubre es podrà votar a Mataró, han afirmat. Els quatre partits critiquen la posició de l’alcalde, el socialista David Bote, qui insisteix que no cedirà espais municipals per fer les votacions perquè cauria en "la il·legalitat", d'acord amb un informe del secretari de l'Ajuntament.   

Tots els partits partidaris del referèndum lamenten que l’alcalde no respecti la proposta de resolució aprovada al Ple de setembre, on demanen la col·laboració de l’Ajuntament amb les votacions. La portaveu de VOLEMataró, Montse Morón, l’acusa de "falta de nivell polític", però Carme Polvillo de la CUP assegura que "el que importa ara és poder votar".

Durant la seva compareixença, els líders polítics han recordat que una cosa és la política nacional i una altra la municipal. Des CiU, s’ha insistit que el pacte de govern que tenen a Mataró amb el PSC preveu postures diferents en el tema nacional. Per això, el líder de CiU a la ciutat, Joaquim Fernández, ha dit que en cap cas s’han plantejat trencar el pacte ni fer cap moció de censura a l'alcalde, situació a la qual tampoc no vol arribar ERC, tot i que sí ho ha plantejat "en assemblea", segons ha explicat el líder dels republicans a Mataró, Francesc Teixidó. 

A Mataró, col·laboraran amb l’organització de l’1 d’octubre els ciutadans que designi la Generalitat, sempre i quan ho acceptin. El Govern de Junts pel Sí també informarà per carta als mataronins del lloc on podran votar. Serà a instituts, casals de la gent gran o centres d’atenció primària, com es va fer per la consulta del 9-N.